Direktlänk till inlägg 19 december 2011

Det som gör att man orkar

Av Mamman - 19 december 2011 21:30

Som en följd av en natt med dålig sömn-hade så svårt att somna om de två gånger jag blev väckt- så var jag redan på morgonen ganska seg och trött.

Full fart från början. Tyvärr inte bara på mig utan även på 4-åringen. Han har hållt igång hela dagen med sitt retande och "göra tvärtom, knuffa, vara lite för hårdhänt, skita i vad du säger". Jag ser ju på honom att han egentligen inte tycker det är roligt. Skrattet och ögonen säger något annat. Ändå är det precis som att han inte kan låta bli. Det blir inte kul för någon de dagar som det är så. Jag vet ju att det går över. Tänker jag efter så har ju de andra också haft liknande perioder. Så nu väntar jag bara på att det ska lugna ner sig och försöker genomlida. För lite så är det. Det är oerhört jobbigt och svårhanterligt.


Tanken på att A skulle jobba sent idag gjorde ju inte att det hela kändes lättare. Konstigt nog (eller så var det kanske inte så konstigt med tanke på att det måste ta myckte på krafterna att orka hålla på så en hel dag) så somnade min älskade lilla retsticka snabbt när han väl hade lagt sig. Jag tycker faktiskt synd om honom. Det måste vara jobbigt att vara honom just nu. Hans storebror somnade också ganska så snabbt vilket gjorde att jag kunde smyga ut till tv-rummet strax för 20.00

S och jag slog oss ner framför tv:n och titta på Ernst. Han gillar ju "pysselprogram". Vi tände ljus och det var så himla mysigt. Jag längtar tills den dagen alla killarna har blivit så stora att vi faktiskt kan sätta oss allihop och titta på en film och verkligen mysa framför tv:n.

Det är sånna stunder som gör att man orkar. Det var som att fylla på energin igen. Efter en jobbig dag blev det en riktigt fin och mysig avslutning så det finns hopp om morgondagen !

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mamman - 22 juli 2015 09:55

Det jag drömmer om nätterna är inte särskillt svårtolkat men det ger mig tankar och känslor som dröjer kvar långt in på dagen. Det jag drömmer är det jag inte vågar tänka när jag är vaken. Så enkelt är det. Frågan är bara vad jag ska göra med det hel...

Av Mamman - 28 juni 2015 06:16

Livet rullar på. Som vanligt går det i en rasande fart och svänger hit och dit. Bra och hoppfulla dagar blandas med skitdagar där uppförsbackarna känns omöjliga att ta sig uppför. Ändå så gör jag det. Ibland åker jag av vägen, gråter en skvätt och ge...

Av Mamman - 24 april 2015 10:03

Jag tror att alla kan vi bidra på olika vis för att göra världen lite bättre. Vad man väljer och har förmåga att göra är nog väldigt olika och så måste det få vara. Jag tror på frivillighet. Det som fungerar under en period i livet kanske inte funger...

Av Mamman - 23 april 2015 05:42

I börjar av veckan var jag och lilla L med maken när han skulle få sin behandling. Det är ganska odramatisk. En droppåse hängs upp och kopplas på och då ligger han där i ca 3 timmar. Men jag har länge tänkt att barnen ändå skulle få se just detta och...

+7

Av Mamman - 20 mars 2015 15:30

Livet rullar på. Vissa dagar/perioder är bättre än andra. Det blir ljusar och ljusare. Iallfall utomhus och visst hjälper det lite. Iallafall när det gäller orken att ta tag i saker. Städa ut, rensa, försöka komma framåt även om det är jag som måste ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se