Direktlänk till inlägg 16 december 2011

Förändring

Av Mamman - 16 december 2011 10:25

Jag pratade precis med jobbet. De skulle skicka mitt schema. Det känns faktiskt som att det ska bli lite kul att börja jobba. Sen vet jag inte hur länge det blir. Förhoppningsvs får jag tjänstledigt till hösten och kan börja högskolan om jag nu bestämmer mig för det. Jag är just nu inne i en period av tvekan av flera olika anledningar men jag behöver ju inte bestämma mig precis nu. Jag har ju lite svårt att acceptera att man ibland måste låta saker och ting ligga ett tag. Jag vill göra allt nu eller helst igår. Ibland är det faktiskt inte så bra att hålla på på det viset. Ibland behöver saker och ting få ta en paus för att det ska falla på plast.


Jag känner mig faktiskt tacksam just nu över att ha en fast anställning och en massa år bakom mig med tanke på det anställningsstop och stora bessparingar som råder. Jag förmodar att det kommer vara en del förändringar på jobbet och antagligen en viss oro. Samtidigt så tror jag att jag kan ta det med ro för så här har det varit till och från flera gånger sedan jag började jobba.  


Jag pratade med lilla L:s inskolningsfröken på morgonen så nu har vi bokat in starten för inskolningen. Jag hoppas det går bra. Det är ju en "känd" avdelning där alla killarna har gått även om det nu har blivit ett visst personalbyte sedan dom gick där. Inskloningsfröken är dock "gammal och känd" (i positiv bemärkelse).


Ja, jag tror det kan bli bra. Det känns bara lite overkligt att det är dags för jobb och förskola. Det känns som väldigt nyss som jag jobbade. Var tog tiden vägen ? Jag som hade så många planer för vad jag skulle göra under det här dryga året.

Vis av erfarenhet så vet jag ju att det tar tid att vara mamma på heltid så några större projekt handlade det inte om utan snarare om saker som jag skulle försöka förändra hos mig själv. Kanske har jag kommit en bit på väg. Sånna saker tar ju tid och går långsamt. Kanske märker man dom först efter många år. Som när jag jämför med hur jag såg på vissa saker när jag var 20 jämfört med nu. Det finns saker och situationer som jag skulle hanterat på ett helt annat vis idag jämfört med då. Jag gjorde så gott jag kunde och det jag ansåg var rätt då men idag skäms jag nästan lite över det. Gjort är gjort och min tröst är att det ändå har blivit bättre (tycker jag) .


Man lär sig genom att leva och låta tiden ha sin gång, genom möten och nya situationer, genom studier, genom att fundera och reflektera... 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mamman - 22 juli 2015 09:55

Det jag drömmer om nätterna är inte särskillt svårtolkat men det ger mig tankar och känslor som dröjer kvar långt in på dagen. Det jag drömmer är det jag inte vågar tänka när jag är vaken. Så enkelt är det. Frågan är bara vad jag ska göra med det hel...

Av Mamman - 28 juni 2015 06:16

Livet rullar på. Som vanligt går det i en rasande fart och svänger hit och dit. Bra och hoppfulla dagar blandas med skitdagar där uppförsbackarna känns omöjliga att ta sig uppför. Ändå så gör jag det. Ibland åker jag av vägen, gråter en skvätt och ge...

Av Mamman - 24 april 2015 10:03

Jag tror att alla kan vi bidra på olika vis för att göra världen lite bättre. Vad man väljer och har förmåga att göra är nog väldigt olika och så måste det få vara. Jag tror på frivillighet. Det som fungerar under en period i livet kanske inte funger...

Av Mamman - 23 april 2015 05:42

I börjar av veckan var jag och lilla L med maken när han skulle få sin behandling. Det är ganska odramatisk. En droppåse hängs upp och kopplas på och då ligger han där i ca 3 timmar. Men jag har länge tänkt att barnen ändå skulle få se just detta och...

+7

Av Mamman - 20 mars 2015 15:30

Livet rullar på. Vissa dagar/perioder är bättre än andra. Det blir ljusar och ljusare. Iallfall utomhus och visst hjälper det lite. Iallafall när det gäller orken att ta tag i saker. Städa ut, rensa, försöka komma framåt även om det är jag som måste ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se